Hoe breng ik een goudaccent op parels aan?

Ik gebruik goudluster om de mooie gouden accenten aan te brengen op mijn porseleinen parels.


Goudluster is een glazuurmengsel gemaakt met +-12% edelmetaal goud.

Hoe goudluster aanbrengen?

Goudluster wordt na goed schudden aangebracht op schone, droge glanzend- geglazuurde parels om een glanzende kleur te krijgen. Ik gebruik zachte penselen om strepen te vermijden. Gebruik de verfborstel erna niet meer voor andere glazuren. Goudluster kan nooit volledig uitgewassen worden en kan reageren met andere glazuren.

Om een mooi glanzend resultaat te bekomen, moet je het niet te dik (geeft doffe kleur) of te dun (geeft licht paars kleur) aanbrengen. Voor het bakken heeft het glazuur een bruine kleur.

Eens aangebracht kan het moeilijk gecorrigeerd worden. Sommigen beweren dit met lavendelolie te kunnen verwijderen. Mijn ervaring is dat er vaak resten blijven zitten die na het bakken een licht paarse waas geven.

Wanneer je goudluster te dik is geworden kan je het verdunnen door het toevoegen van een speciale verdunner voor lusters.

Het fixeren van de goudluster op het glazuur gebeurt door het bakken op 750°C . Hierdoor verschijnt de goudglanzende kleur.

Wanneer je na het bakken een paarse kleur vaststelt door een te dun laagje glazuur, kan je nog een laagje goudluster aanbrengen en het nogmaals bakken.
Wanneer het een doffe kleur heeft, is er te veel glazuur aangebracht en kan je het door op hogere temperaturen te bakken het proberen te verwijderen. Het resultaat is hiervan wel niet altijd gegarandeerd.

Veilig werken met goudluster

Zorg voor een goede ventilatie tijdens het opbrengen en tijdens het bakken. Wanneer je niet genoeg kan zorgen voor ventilatie draag je best een P2 masker (geen chirurgisch masker).

Het is aan te raden om plastic handschoenen en een masker te dragen tijdens het aanbrengen van luster, je werkt met giftige stoffen. Het gebruik van een apart penseel is aan te raden.

Tijdens het werken met lusters niet eten, drinken of roken. Vermijd tevens aanraking met ogen en huid.

Voorbeelden van parels met goudluster

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.